El Tamarro

7 abr.

Qui és el Tamarro?

El Tamarro és una bèstia imaginària molt difosa en les llegendes i faules dels Pallars, així com de les comarques més properes i Andorra.

En l’actualitat la llegenda ha evolucionat en festa. En aquestes zones és habitual la broma d’explicar als visitants que el Tamarro és una feristela que convé caçar de nit i en grup. A tal fi, es reuneix el jovent del poble amb el caçador (o caçadors) novell que surt amb el grup de nit a caçar l’esmentat Tamarro sense, lògicament, haver-ne vist mai cap.

Després d’unes quantes corredisses pels camps i boscos amb bastons, amb dues pedres que es fan picar com a reclam i amb sacs per agafar l’animal, la cacera sol acabar amb una remullada d’aigua de l’incaut quan la resta del grup confabulat el fa passar sota un arbre on l’esperen amb una galleda d’aigua. També pot acabar deixant al caçador novell camuflat en una segla o canal dient-li que estigui atent que vindrà corrent en Tamarro i ha de mirar de ficar-lo dins del sac. Pot ser que el deixin allí tota la nit o que li obrin la clau de pas del canal i acabi remullat.

Hi ha moltes variants de la cacera d’en Tamarro, però totes solen acabar amb la rialla general del grup que ha passat la nit fent córrer la víctima amunt i avall.

(Text extret de la pàgina web: https://mararchs.blogspot.com/)

Voleu llegir tot el conte? El trobareu en aquí!

conte tamarro per facebook

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: