Els beneficis de llegir

3 maig

Us exposarem alguns dels avantatges que té – i en té molts – el fet de llegir.

En l’àmbit escolar durant la infància

Els estudis que s’han fet sobre la qüestió corroboren que els nens i nenes lectors guanyen en agilitat mental, milloren el seu rendiment acadèmic, augmenten el seu bagatge cultural (quan llegim, aprenem) i, per tant, aquest fet afecta als resultats escolars.

La lectura habitual de llibres millora el coneixement i l’ús, no només del vocabulari, sinó també de les regles d’ortografia i gramaticals, la qual cosa, proporciona fluïdesa i correcció a l’hora de parlar i escriure. A més a més també proporciona una millor concentració i atenció, augmenta la capacitat de retenir i memoritzar informació, i millora considerablement la comprensió.

 En el dia a dia a qualsevol edat

De l’hàbit lector se’n pot treure profit, no només en l’àmbit educatiu, sinó en molts aspectes de la vida quotidiana. Amb els llibres aprenem a pensar més autònomament i alimenten la nostra capacitat de crítica –i d’autocrítica- en una societat que tendeix a la uniformitat. I això és positiu, perquè llegir ens fa més receptius a les opinions dels altres –i, per tant, més tolerants-; facilita l’expressió d’idees i sentiments –i això ens dóna més seguretat i augmenta l’autoestima; i provoca i satisfà la curiositat intel·lectual i científica… I tots aquests elements contribueixen a enfortir i assentar la nostra personalitat.

 

Però com diu l’escriptor italià Umberto Eco “No hem de llegir per a tenir èxit, sinó per a viure més”. Viure altres vides, viure més intensament, viure enriquint les nostres hores d’oci..

*Extret del llibre “Llegir per a créixer” de J C Girbés

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: