Com aconseguir que els nens odiïn la lectura?

19 nov.

Com aconseguir que els nens odiïn la lectura?

No hi ha una fórmula matemàtica per fer del vostre fill un bon lector. Són molts els camins per despertar l’interès per les històries i alimentar actituds positives cap el llibre i la lectura. Però convé evitar certes maneres d’entendre la lectura i maneres d’actuar que perjudiquin la seva relació amb els llibres.

Com per exemple…

  • Voler que llegeixin per sobre de totes les coses. La lectura és una forma de créixer, de coneixes, de descobrir altres mons, però no és la única ni ha d’estar allunyada de la vida dels infants.
  • Imposar la lectura com una obligació. El gust per llegir no respon a cap ordre ni hem de deixar que la lectura quedi limitada al terrenys de la simple tasca escolar. Hem d’ajudar als infants a descobrir les diferents possibilitats de la lectura.
  • Valorar les obres per la seva utilitat. Criticar les seves lectures per considerar que són de poc profit, que no els hi serviran de res ni els ajudaran a treure més bones notes, restringeix les possibilitats del lector. Hem d’animar als nostres fills a descobrir els seus propis camins.
  • Enfrontar el llibre a altres alternatives: La música, el cinema, el teatre, la televisió o l’ordinador no són enemics del llibre. Els hem de presentar com a aliats i hem d’aprofitar tot el seu atractiu.
  • Entossudir-se a que llegeixin el que ens agrada: Les obres que ens van commoure, inquietar i divertir amb nosaltres, pot ser que no connectin amb els nostres fills. Hem d’intentar conèixer els seus interessos.

Deixem que llegeixin!

Hem d’estar sempre disposats a donar-los un cop de mà, a compartir amb ells lectures, unes vegades més pròxims, i d’altres discretament, en un segon pla.

Article extret dehttp://www.lecturalab.org/story/Tips-para-conseguir-que-los-nios-odien-la-lectura_1805

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: